torsdag 23. juli 2009

Sukkersøtts sommerutfordring oppgave 1

Det ble litt ekstra kreativ tid i påvente av bedre sommervær, og fikk lyst til å prøve meg på en sommerutfordring hos Sukkersøtt. Første gang jeg prøver meg der. De har lagd noen ekstra sommerutfordringer, og jeg valgte meg oppgave nr. 1 som var slik:

Tema: Sommer
Her tenker vi sol, sand, bølger og solnedgang. Ferie, solkrem, is, blomsterenger og late dager.. alt det herlige som sommeren inneholder. Du kan tolke denne som du vil, men vi vil gjerne se at det oooser sommer av kortet eller kreasjonen din:)

For meg er den ultimate sommeropplevelse forbundet med sol, båtliv og bading i skjærgården. Det bærer også mitt bidrag preg av;)


Jeg valgte å lage et rundt kort med en livbøye rundt som er sterkt inspirert av et sommerkort bibbi har lagd.
Jeg har kuttet ut en sirkel i akvarellpapir hvor jeg har brukt flere stempelmotiv fra Magnolia som jeg har maskert for å få sola bak, og jenta til å sitte på "brygga".
Malt med Distress Ink. Har lagd en seilbåt av bazzill. Har svertet rundt kanter med catseyepute og stiplet rundt livbøya. Lagd hemper av bånd til livbøyen som jeg har pyntet med knapper og tredd i hamp. Knyttet sammen med et bånd og festet et lite ankercharms. En måke av tre har også fått plass + noen små skjell. Teksten er klistremerkebokstaver fra Scrappers Choice.


På innsidene har jeg skjært ut i sirkler i samme farger som på forsiden, og stemplet et tekststempel fra Papirgleder.


På baksiden ser man baksiden av livbøya. Inne i den har jeg stemplet mitt personlige stempel og et anker fra Magnolia.

Scrappiness Creates sommerutfordring

Scrappiness Creates har designteamet lagt ut en sommerkonkurranse for kortlagere og scrappere. Oppgaven går ut på å bruke denne skissa:



Her er min løsning:

Har ikke brukt mønsterark denne gangen, bare bazzill i hvit og vanilla. Panelet er embosset med cuttlebug. Jeg har deretter brukt catseye Creamy Brown på forhøyningene og rundt kantene og festet en blonde til. Lagd fire paneler hvor jeg har montert på sommerfugler fra to forskjellige Spellbindersdies og deretter embosset de. Den øverste har fått på Creamy brown på forhøyningene, en del perler og litt gull glitterlim fra Panduro.
Den nederste har jeg også stemplet med tilhørende stempel og også hatt litt glitterlim og perler på. På høyre siden har jeg brukt et stempel fra Inkandinkado. Har ellers hatt litt gull glitterlim rundt kantene på panelene. Teksten er rubons fra Norsk Stempelblad.



Innsidene har fått hjørnestempler fra Stempelglede og noen gullstreker i mellom de.
Teksten er en rubons fra Norsk Stempelblad.


Baksiden har fått en stripe av det samme embossede panelet som på forsiden, og mitt personlige stempel. Alle sidene har fått en dusj med gull Shimmermist.

tirsdag 21. juli 2009

Trykkpressas juli-utfordring i Ett Trykk

Siden det ble noen ekstra fridager hjemme uten at det helt fine været har meldt seg, kastet jeg meg over Trykkpressas utfordring for juli. Her er oppgaven:

S*T*J*E*R*N*E*R

I juli vil vi at dere skal leke under stjernene
og bli så inspirerte
at dere bare MÅ lage et kort med stjerner på!

Og siden dere da allerede er i lekemodus,
kommer det en liten - og frivillig - ekstrautfordring:
la bidraget være preget av lekenhet
(eller freestyle som det vel heter på fint).

Nå ble det vel ikke så mye freestyle på meg (glemte det faktisk helt bort), men jeg har lekt meg for det jeg og har med mange stjerner;)



Base av Bazill Vanilla og en brunfarge som panel. Mønsterark fra Kaisercraft (en av mine favoritter). Stempel fra Hänglar & Stänglars vårkolleksjon er fargelagt med Distress Reinkere med vanlig pensel og montert med 3D-tape. Jenta har fått perler i hårbånd, perleøredobber og perleknapper i skoene. Mulberryrosene har fått litt lyseblått glitterlim. Brukt blomsterborderpunch fra Martha Stewart på panelene. Stjernene er trykket ut i flere lag/rammer med Spellbinders dies. Tekststempelet "Til deg..." er fra Norsk Stempelblad. Den midterste stjerna henger i et chiffonbånd og kommer fra skrivetagen inne i kortet. Har også festet chiffonbånd som jeg knyter sammen kortet med.


Her er forsiden uten stjerna fra tagen inne i kortet. Da synes blomsterbordene på panelene litt bedre.


Detalj av Hänglarjenta som viser perlene på sko, hårbånd og perleøredobbene.


Innsidene av kortet hvor jeg har laget en lomme til å putte tagen til å skrive hilsen i. Tekststemplene er fra Stempelgledes vennskapsplate. Kantstemplene på tagen er fra Autumn Leaves. Den har også fått et hull i blomsterform som jeg har knyttet båndet til stjernetagen i. Videre har jeg brukt stempelsverte på den for at den skulle bli mer "soft"


Innsidene når tagen er tatt ut og panelet med blomsterborder synes.


Bakside med likt panel som forsiden og samme stjerne i flere lag m/ramme. Har stemplet mitt personlige stempel med marihøne på som jeg syntes passet godt til alle disse blomstene;)


Forside og bakside når kortet er brettet ut. Jeg liker at ting matcher ;)

Kort-O-Mania oppgave 12

Da var vi kommet frem til siste runde i vårens K-O-M på Scrapping.no. Her var oppgaven "fritt frem" bare det var et kort. Jeg valgte å lage et prinsessekort til en liten "prinsesse". Kortet fikk 2. plass i finalen, og det ble også plukket ut som "Utvalgte papirgleder" av de Kreative på Papirgleder.no Det var virkelig overraskende og hyggelig, fikk jo t.o.m. med to bidrag av fem utvalgte;)



Jeg så et bilde i et blad av et pappalbum som jeg lagde min egen versjon av. Lagde meg en mal i bazzill som så ble kledd utenpå med Melissa Frances ark og inni med Basic Grey ark. Spirene klippet jeg ut av papp og kledde med Basic Grey. Har brukt transparent i vinduene som jeg har tegnet ruter i med en gelroller.
Har lagd "verandakasser" med roser i og så har "Tornerose" fått rosehekk av rubons som jeg har limt på roser som har fått litt rosa glitterlim på og noen små rosa bling-blomster og perler som ikke kommer så godt frem på dette bildet. Krona over døra er chipboard shapes invisible fra Heidi Swapp som er farget med rosa shimmerkritt. Ellers brukt en del perler og Glitter alfabet. Alle kanter er pusset med sandpapir. Jenta og katten er fra en blokk med ATC-bilder
Er ikke ferdig med hele kortet, blir vel skrivefelt bak og litt mer pynt inni. Har noen Melissa Frances-rammer jeg tenkte å bruke til bilderammer, og så er jeg på leting etter noe mer interiør - blir glad for tips;)



Her er et detaljbilde av blomsterpyntet i fronten. En rosa større blomst med litt glittereffekt på og masse små roser rundt.



Her synes rubons-rosehekken litt bedre. Har også limt på noen blingblomster og perler her og der på hekken. Kan ikke bli for mye bling, glitter og rosa til en liten "prinsesse"!




Vinduet som jeg har laget av transperant og tegnet små ruter i med gelroller. Også lagd "blomsterkasse" av roser.
Takk for at du titter, og legg gjerne igjen en kommentar;)

lørdag 18. juli 2009

Kort-O-Mania oppgave 11

Oppgaven var bryllupskort.

"Bryllupskortet skal lages med utgangspunkt i vedlagte skisse, ellers er alt valgfritt. Husk at det må gå tydelig fram at det er et bryllupskort dere har laget."





Min løsning ble til slutt en hel "bok". Innleggene lagde jeg senere da arbeidsplassen til en venninne ville ha det til en kollega. I utgangspunktet var det ikke plass til så mange navn og hilsen derfor ble løsningen å sy på noen ekstra sider;) Dette kortet har jeg brukt en del tid på med min sneglescrappefart:) Holdt nok på i flere dager her ja:)



Basen er Bazzill shimmerkartong og alle mønsterark er fra Graphic45 Baby2Bride collection. Brukt sandpapir rundt alle paneler for deretter å sy rundt. Har også hatt litt glitterlim i kantene. Brukt Label One fra Spellbinders. Brukt hjertebordpunch fra Martha Stewart. Stemplene er fra Stempelgledes to nye bryllupsplater. Blomstene har fått litt glitterlim på seg. Har festet en hjertecharms som det står "Love" på i et chiffonbånd med ringer og blomster på. Ellers noe blått - bling! Har også fått med en sommerfugl fra Karen-MarieKlip som er pyntet med glitterlim. Her er det m.a.o. mye glitter og stas;)



På innsiden har jeg hatt på et panel av det småblomstrete arket som også er pusset med sandpapir i kantene og fått søm rundt seg. Har trykket ut paneler av Spellbinders Label One som har fått tekststempel fra bryllupsplaten til Stempelglede "...og størst av alt er kjærligheten" og noen blå bling. Side 3 som vises her er første side av innlegget som jeg har sydd på inne i kortet. Det er ment å skrive en hilsen på. Måtte velge side utfra at det skulle være flatt å skrive på;) En liten del av stempelet på side to er gjentatt her.



Side 4 har fått et lite tekststempel og noen swirler fra samme stempelserie noen Arket her er så dekorativt i seg selv. Innlegget jeg har sydd inn er en kremgul bazzill som passer til mønsterarkene. Side 5 her er ment å være til navnene på giverne. Også her brukt en liten del av at av de andre stemplene.



Ble noen sider "til overs" da jeg lagde innlegget. Men ikke noe problem å fylle det med de flotte stempelene! Har her valgt et av hjertene samt en tekst.



På side 7 kommer innsiden av basen frem igjen med det småmønstrete arket. Har stanset ut to hjerter med Spellbindersdies og embosset den underste med Cuttlebug, noe som jeg forøvrig gjorde på forsiden også. Litt glitterlim og nok et tekstempel fra platene.



Baksiden i samme stil og med mitt personlige stempel.



Her sees forsiden og baksiden når kortet er brettet ut.
Ble ganske tykt dette kortet, så det var ikke så lett å få det inn i en clearbag;)

Kort-O-Mania oppgave 10

Her var utfordringen:

"Da har vi kommet til oppgave 10: clear kort!

Du skal altså lage et kort der du enten gjennomført lager det med transparent materiale eller at du har innslag av transparent i kortet.

Ellers er både tema og valg av pynt helt fritt."


Slik løste jeg det:




Valgte å bruke noen clearark fra Prima tror jeg det er, som har svart mønster på seg. Er et 12"x12" som kan deles i 4. Valgte å binde sammen kortet med Bind-it-All. Har festet ulike bånd i svart/hvitt fra Panduro. Stempeltrykket har jeg fått fra min gode scrappevenninne Hannemor/Honning. Har trykket det ut med Spellbinders Label One, og festet det på en ramme av et svart/hvitt mønsterark fra Kaiserscraft og til acetaten med noen blomsterbrads. Valgte å la kortet gå i svart og hvitt, derfor ble det heller ingen fargelegging av motivet. Teksten er trykket ut med Dymo. Har også pyntet med et par knapper og noen Prima blingswirler.





På innsiden ser man baksiden av mønsterarket som er motsatt i fargene. Har trykket ut en mindre dies av Label One som har fått et tekststempel fra Stempelglede. Elsker stemplene hennes, de blir virkelig mye brukt og de fleste platene er et "must" for meg;) Har også brukt noen blingswirler her og en dekortape med svart mønster.



Side 3 er lik side 2, men med plass til en liten hilsen.



På baksiden synes litt mer av mønsterarket igjennom acetaten siden jeg har brukte en mindre dies til mitt personlige stempel!

Clean and Simple?

Her kommer det kortet jeg først leverte til Clean & Simple-oppgaven, men som ikke ble godkjent fordi det hadde for mange elementer(rødmer) Sånn er det når en ikke er så vel bevandret i dette;) Fikk heldigvis tid til å lage et nytt da.




Ja,ja har iallefall brukt mine elskede Graphic45-ark, og tagen er fra samme produsent. Ellers brukt et sommerfuglstempel fra Inkandinkado samt en sommerfugldies fra Spellbinders med tilhørende stempel og som er blitt pyntet med noen halvperler. I det smale båndet har jeg festet en lås. Svertet kartongen med Creamy Brown.



På innsiden har jeg brukt et stempel fra en av de nye platene fra Norsk Stempelblad, Tim Holtz og Inkandinkado.Stanset ut paneler med Spellbindersdies.




Sommerfugl fra Spellbinders som er stemplet med tilhørende stempel også på baksiden.
Og mitt personlige stempel på samme diecut som på innsidene.

Clean and Simple

Prøvde meg også på et annet i C&S. Ikke så veldig fornøyd med dette akkurat. Føler at noe mangler liksom;) Har brukt UHU-lim som jeg vet mange anbefaler. Men det skal jeg ikke bruke igjen fordi det buklet seg skikkelig.
Litt dårlige bilder her også ser jeg.



Har igjen brukt Graphic45 og elementer jeg har klippet ut derfra. Er så kjekke de arkene med at de er så fine til å bruke til pynt også! Tekststempel fra Melissa Frances.



Teksttempel er fra Melissa Frances. Krøllet og farget skrivefeltet med Distress, ble ikke så fornøyd med det, men det slapp i hvertfall og være skrikende hvitt:)




Bakside med samme "rosetter" og et personlig stempel.

Kort-O-Mania oppgave 9

Oppgave 9:
"Lag et "Clean&Simple"-kort. Tema og materialer er valgfritt. Med C&S menes altså kort som er enkle og rene i utførelsen, og lag på lag og masse stæsj hører ikke hjemme i denne kategorien kort."

Dette ble til slutt mitt bidrag:



Nok en gang erhar jeg brukt Graphic45;) Motivet passet meg perfekt, da jeg elsker både sjøliv og reiser. Og så fikk jeg prøvd meg på den gamle båtmannsknopen jeg lærte på speider'n





På innsiden har jeg klippet ut elementer fra mønsterarket, og lagd skrivefelt med en Spellbinders dies.



Skattekisten er også et element fra Graphic45-arket. Her passet ingen av mine personlige stempler inn synes jeg, så da ble det et gamelt "håndlaget av"-stempel og sigantur;)

Kort-O-Mania oppgave 8

Fortsetter ufortrødent videre med å legge ut K-O-M- oppgavene før neste runde starter;)
Denne gang var oppgaven slik:

"Si det med stempeltrykk

Altså: prøv å utrykke poenget med kortet ved å bruke flest mulig stempetrykk.

Kriterier:

- Det skal være med minst 1 figurstempel og minst 1 teksttrykk og jeg håper så mange som mulig velger å fargelegge sine trykte motiver

- Det er ikke lov å bruke mønsterark i denne runden, kun kartong. Alle typer kartong er lov og bakgrunnen kan dere om nødvendig, lage selv. Om jeg lurer på hvordan og er skeptisk til om det er mønsterark, stå klare til å bevise at det er selvlaget bakgrunn"

Slik tolket jeg oppgaven:




Har tatt utgangspunkt i et hvitt ark som jeg har farget med Distress Ink. Har embosset alle de svarte stemplene som er fra Tim Holtz, og fikk t.o.m lurt inn en maskering selvom det ikke synes så godt. Embossingen jeg har brukt er Distress som gir et helt spesielt uttrykk i fht. andre embossinger i.o.m at den er mer "sandaktig" og at det løsner litt enkelte steder.
Har brukt embossingputa rundt kantene slik at jeg fikk en ujevn ramme rundt - dette er gjort på alle 4 sider. Motivstemplene fra Magnolia er fargelagt med Distress Ink, - og nå mååå jeg snart til Paris igjen;)
Koste meg veldig med oppgaven som faktisk førte meg til en overraskende 4.plass i finalen!






Side to med et tekststempel fra Tim Holtz.



Side tre til å skrive hilsen på.



Her er begge innsidene.



Baksiden hvor jeg også har embosset mitt personlige stempel inni et fra Stempelglede.

fredag 17. juli 2009

Konfirmasjonskort/brettekort

Dette ble et brettekort. Dessverre har jeg ikke vært like bevisst på å ta bilder av kortene mine, så derfor har jeg bare bilde av forsiden på dette. Det er bygd opp på samme måte som babybrettekortet under her, men mye enklere i dekoreringen;)



Mønsterark fra Paperloft. Tekststempel fra Stempelglede. Lagd blondekant med Doiley Lacepunch fra Martha Stewart. Festet en beltespenne til blonde.
Sommerfuglene er en dobbel Spellbindersdie som har fått Distrss glitterlim på seg. Det samme har rosene!

Konfirmasjonskort/konvoluttkort

Her er et annet konfirmasjonskort som jeg vurderte å levere inn til K-O-M. Ble et konvoluttkort denne gangen.



Fremgangsmåte har jeg funnet i Ett Trykk. Mønsterark fra Making Memories. Har sydd rundt paneler og festet en brun blonde til kanten. Trykket ut Vintagebilde med Spellbindersdies og montert det på en større dies som panel. Bildet er behandlet med Beeswax for å få et mer soft uttrykk. Tekststempel fra Stempelglede. Masse blomster, og så har jeg trykket ut noen swirler som har fått glitterlim på seg. Konvolutten lukkes med et bånd.

Konfirmasjonskort/veskekort

Her kommer et konfirmasjonskort/veskekort til. Blir ofte til at jeg lager flere når jeg først er i gang med en type kort!




Nok en gang Graphic45, men en annen serie som gir et ganske så annet uttrykk. Synes det er morsomt å varierie litt. Har sydd rundt panelene. Klippet ut elementer fra mønsterarket og festet noen knapper med hyssing. Stanset ut en tag som har fått stemplet tekst og er festet med brads. Ble også plass til en sløyfe. Har også lagd magnetlukking her, og har lagd en knapp som jeg har trukket med papir og forseglet med beeswax.

Kort-O-Mania oppgave 7

Oppgave 7 ble slik:

Lag et konfirmasjonskort! Materialer og format er fritt, men det skal gå tydelig fram av kortet at det er et konfirmasjonskort,
og det skal være et kort som man kan putte i en konvolutt.


Jeg lagde flere kort, men endte opp med å sende inn dette veskekortet som jeg har funnet malen på i Ett Trykk.



Har igjen brukt mønsterark og utklipp fra Graphic45 Baby2Bride collection. Har sydd rundt paneler og pusset de med sandpapir. Har lagd en lukkemekanisme med magnet. Har lagd en kanpp hvor jeg har tatt en vanlig knapp og limt på et blomsterbilde og hatt på Crackle Accent. Har punchet ut blomster med Retroflower punch og også noen grener.
Har ikke lagd ferdig tagen som jeg skal ha inni, og vet ikke helt om det er ferdig pyntet heller;)

Kort-O-Mania oppgave 6

Oppgave 6, og halveis i runden!

Pussig nok ble neste ukes oppgave brettekort som jeg også lagde til forrige oppgave;)
Her er oppgaven:

- Lag et brettekort! Altså et kort med minst to bretter og det holder ikke å lage et helt vanlig kort med en brett og så knekke det øverste hjørnet. Så: kort med en eller annen form for bretteteknikk og minst to falser.
- Tema: barn. Enten nyfødt/dåp eller barnebursdag. Ikke ungdomskort, ikke voksent gratulasjonskort. Gutt eller jente? Det kan dere bestemme selv.
- Det er ingen krav om at kortet skal være typen ''putt i konvolutt og send'' så her kan dere slippe kreativiteten løs men husk at dette skal være kort, ikke et altered prosjekt så pyntede esker, kopper/glass osv... er ikke lov.
- Alt annet er fritt

Her er min løsning som også har tatt noen timer for å si det sånn;):




Mønsterark er fra Graphic45 Baby2Bride collection, tagen er også derfra.Motivet er et 3D-motiv som jeg har skjært ut med skalpell og består av flere lag som jeg har formet med en liten "heklenålsak" før jeg har montert/formet det med silikon. Det er festet på 2 forskjellige Spellbinders dies. Bak der er en kakeserviett som har fått en omgang Glimmermist. Sommerfugler fra Karen-Marie Klip har fått glitterlim. Babytag fra Graphic45. Har festet en bamsecharm i en liten sløyfecharm. Blingswirler, - den underste blomsten har jeg farget med Glimmermist. En rondell har fått en bling i midten og er plassert i blomsten. Brukt Martha Stewart hjertebordpunch i kanten. Kortet har fått en blonde rundt seg til å knyte det igjen.



Her er kortet brettet ut slik at forsiden synes og side 4 blir det vel;)
Har lagd en "tag" som jeg har duset ned med stempelsverte og stemplet med kantstempler fra Autumn Leaves. Stanset ut kanter med hjertebordpunch. Har montert et bilde fra en ATC-blokk med 3D-puter på et uklipp fra Graphic45 ark. Har montert på hjerteborder på lommen og i kantene samt et lite perlebånd. Babystempelet er fra Lene Solhaug og har fått en omgang glitterlim. Festet et bånd i en knapp hvor jeg har knyta en sløyfe og hengt på englecharms hvor det står "made for an angel".




Her vises de tre innsidene når kortet er brettet helt ut. Har også lagd en "tag" i samme stil som ovenfor. Har limt på et bilde av en stork fra ATC-blokk.
Lommen er dekorert med en tag fra Grapshic45 som har fått tekstempel fra Papirgleder.
taglommen har også fått hjerteborder og montert et perlebånd på siden også her.
Midten er skrivesiden, og er lagd på samme måte som "tagene" jeg har puttet i lommene. I tillegg et utklipp fra Graphic45-serien.
(Den observante kan se at det er en feil her;) - Babystempelet på 3Dputer ble satt på etterat jeg hadde tatt dette bildet)



Baksiden når kortet er brettet ut. Spellbindersdiesen hvor jeg har stemplet "et mirakel er født har fått litt Distress Crackle Paint på seg og er montert med 3D-puter. Denne siden vil være en del av innsiden når kortet er brettet sammen.
Selve baksiden har fått et Spellbindersdiecut som også er monter med 3D-puter og jeg har stemplet mitt personlige stempel på den. Jeg har svertet alle kanter med Catseye Creamy Brown og rufset kantene på utklippene.