onsdag 23. mai 2012

Luftballong - DT Vintage Udfordring

Jeg ligger litt på etterskudd med publiseringen her nå. Dette er mitt DT-bidrag til Vintage Udfordring nr. 41 - lag noe til et barn. Det er enda tid til å kaste seg med på utfordringen som har frist den 28.mai.

Jeg hadde lyst til å lage noe annerledes denne gangen, og prøvde meg på en luftballong som jeg har funnet inspirasjon til i et Magnoliablad. Det var ikke så lett å få tatt noen skikkelige bilder av denne, så håper dere bærer over med det;)

Jeg har brukt ark fra Maja Design. "Ballongen" har jeg lagd med Spellbindersdies. Jeg har brukt en hjertepunch fra Marta Stewart på kanten av kurven. Jeg har brukt Distress Crackle Paint Picket Fence på kantene og limt på blonde i kantene. Ellers pyntet med litt roser, bånd og blad kuttet ut med en Magnoliadie. Et par Tildaer fikk æren av jomfruturen;) De er malt med Distress Reinkers.


                                         
   Den ene frøkna i fokus. Ser litt skeptisk ut til den luftige ferden da men.... ;)


                                        Her har også venninna fått lov til å være med på bildet.


                                    
                                                    Og her er et nærbilde av blondinen!

Håper dere nyter det flotte været! Her konsentrerer jeg meg alt jeg kan om å bli feberfri og bra så jeg også kan nyte det;)

Ha en flott og kreativ uke alle sammen!

lørdag 12. mai 2012

Nostalgi

Jeg har fått scannet noen gamle bilder fra fotoalbumet til moren min. Tok med meg noen på Casatreffet, og resultatet ble denne LO'en. Dette bildet har jeg alltid vært så utrolig glad i. Det er bilde av min mor til venstre og en venninne som reiste til Gøteborg i 1947 for å utdanne seg til spebarnspleiere. De hadde en fantastisk tid der borte, og etter utdannelsen jobbet de blant annet hos private. Her er de på utflukt til Saltholmen - den utlimate skjærgårdsidyllen i Gøteborg;) De poserer så flott i selvsydde snekkerbukser i cordfløyel. Moren min var så flink med hendene sine og en kløpper med symaskin. Dette kom jo godt med i etterkrigsårene hvor det ikke var så mye å få tak i.

Siden jeg mistet moren min tidligere i år, er det litt spesielt med disse minnene. Vi reiste tilbake til Gøteborg hun og jeg da jeg var ungdom. Hun viste meg stedene hun hadde vært på, og vi hadde noen flotte sommerdager der borte.
Gøteborg har alltid vært en av mine store favoritter, og har vært på flere weekendturer dit oppigjennom. De senere år reiser vi ofte nedover kysten med egen båt for å ligge noen dager i en av havnene der. Alltid populært å kombinere skjærgårdsferie med litt storby også;)


Jeg har brukt kraftkartong som bakgrunn. Mønsterarkene er fra Pion Design, Og jeg har nøye valgt ut de med tekst fra Gøteborg;) Enkelt pyntet fordi jeg ville ha fokus på bildet. Hmm, kanskje jeg vurderer å putte på noen blomster etterhvert, men det er det jo på det meste ellers da).
Brukt klokkedies og fugl fra Tim Holtz som jeg har stanset ut i kraftkartong og svertet (hvittet;)) med hvit stempelpute. Ellers brukt en kantpunch fra Martha Stewart - Irongate og punchet ut et par små remser. Brukt litt bølgepapp som er malt med hvit Gesso. Klippet ut noen ord fra tekstene på Pionarket, og i dette tilfellet passet det jo utmerket med svensk tekst - ellers liker jeg best norsk.


Her er en nærmere titt på detaljene. Bildet er skrapet opp litt i kantene. Fuglen er skjært ut fra et av mønsterarkene. Over fuglen står det Aase og Inger stanset ut i transparent Dymo.

Jeg har brukt et canvasbånd under teksten her. Ellers en tag klippet ut fra Pionarkene med tekst fra Gøteborg.  Etter teksten Gøteborg på tagen står det 1948 stanset ut i transparent Dymo.

Jeg deltar på Papiravisens utfordring #9 - Vintage eller steampunk med denne.

Ønsker dere alle en fortsatt flott helg!

fredag 11. mai 2012

Mettetubbie......

Ja, her skifter tematikken fra innlegg til innlegg. Dette ble en noe fargesprakende LO, hvilket er langt utenfor min komfortsone - både med hensyn til farger og å lage en LO;)
Men nå er jo ikke bilde så seriøst heller da, så da er det vel ikke så farlig;)

Er i grunn en lang historie bak bildet, men jeg skal gjøre den kort. Er jo så mange som bruker onepiece på scrappetreff. Har ikke noe onepiece jeg, og heller ikke noe planer om å anskaffe en. Men jeg har selvsydd teletubbiesdrakt! Etter uttallige oppfordringer tok jeg med meg denne på et Ski-treff og satte den på meg ut på natta (når mange var gått til sengs). Var ikke så tøff at jeg turte gå i den hele kvelden. Men til mitt forsvar må jeg si at den er veldig, veldig varm da - godt stuffet som den er!

En annen historie er at jeg faktisk sammen med noen andre av samme arten har vunnet volleyballkamp i denne drakta, og da t.o.m. med matchende ryggsekk på og hvite bomullsvanter :)  Ja, ja - de gærne har det godt ;)


Ble en enkel lettersize med hvit bazzill som bakgrunn. Sprayet med litt oransje Dylusions ink og brukt en stensil fra Dylusions og sprayet med en blågrønn ink. I øverste hjørnet har jeg brukt tre forskjellige tapebiter fra Andrine & Marens Landhandleri. Bak bildet er en bølgepappbit farget med litt Distress Stain i fargen Picket Fence.


Klippet ut noen fugler fra en Primaemballasje (mener jeg) siden de passet så fint i fargen, og må være resten av mettepipfamilien;)




Her er den sparsomme pynten;) En button og en metallblomst fra Andrine & Marens Landhandleri og en liten fugl ala bingobrikke fra Making Memories tror jeg. Punchet ut "Mette" i rosa Dymo med kirsebær, og brukt alfabetstickers.

Passet jo godt til utfordringen hos That so cute om å bruke tape denne da;)

Ønsker alle en flott og passe gal helg :)

torsdag 3. mai 2012

Feature for Kreativ Hobby - Casa Kreativ

Inne på CasaKreativ er det Kreativ Hobby som er månedens feature for april (selvom vi nå er kommet oss over i mai). Det morsomme var at Kreativ Hobby selv bestemte hvilke stempler den enkelte Casakreativist skulle få. Jeg fikk dette søte Angeleyesstempelet + tekststempelet.
Det ble et par mer tradisjonelle søte kort (som var oppgaven jeg fikk), men jeg hadde også lyst til å vise at det går an å gjøre en røffere variant med slike stempler også - derfor ble det også en fargesprakende tag.

 Her er det en variant av et brettekort, og mønsterarkene kommer fra Maja Design. Motivet er fargelagt med Prismacolor Pencils på kraftkartong (øver meg på denne teknikken;) Skygger med Pan Pastel.
 Slik ser det ut når kortet er åpnet i front. Det kan brettes ut en gang til, og der er det skrivefelt.

 Det andre kortet er også laget med mønsterark fra Maja Design (blir visst aldri lei av de;)). Også her har jeg fargelagt med Prismacolors på kraftkartong. Rosetten er lagd med en Tim Holtzdies. Brukt en Martha Stewart hjertekantpuncj. De utstansede hjertene har jeg brukt til å pynte kortet med litt hist og her.

Slik ser det ut inni. Helt enkelt pyntet. I mangel av mønsterark lot jeg skrivesiden være den nakne kartongen, men pyntet med noen utstansede hjerter fra kantpunchen.

Og her den mer utradisjonelle varianten. Her har jeg lekt meg med stensiler, Dylusions Spray Inks og stempler bl.a. Fargelagt røfft ved å hente litt farge fra Distress puter.

Tusen takk for alle hyggelige kommentarer som dere legger igjen - setter veldig stor pris på det!

Ha en fortsatt flott og kreativ uke!